Smarrig chokladtryffeltårta!

Vill du ha ett recept på en fantastiskt god och enkel chokladtryffeltårta så kommer det här nu:

12 portioner

200 g smör
4 ägg
5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna Den här kakan blir bättre ju  mindre du rör i den, givetvis så måste allting blandas, men inte mer än så. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kakan ska ha en fast kant, men vara mjuk i mitten.

Glasyrtryffel
100 g smör
300 g mörk choklad av bästa kvalitet
2 dl grädde
1 dl socker

Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör så att chokladen smälter. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra bär och blommor. Servera gärna med vispad grädde och hallon eller jordgubbar t ex. Mums! Tårtan går alldeles utmärkt att frysa också. Lycka till!

Din kommentar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0