Dan före dopparedan.....

God morgon!

Tänk imorgon är det självaste julisafton. Härligt! Det är 18 minus ute, brasan sprakar bredvid mig här hemma. Rasmus och Lisa sover och Micke jobbar. JAG ÄR LEDIG NU! Ska bli så skönt! Idag blir det en hemmafixardag, ska iväg en liten sväng bara. Sedan kommer Veronicas hund, Ulf-Henry, hit och ska vara med oss idag, sova här i natt och även fira jul med oss.

Igår var vi på Sundby Gård med min enhet på jobbet och åt ett fantastiskt gott och fräscht julbord. Mums! Jag som är som Skalman i Bamse och måste äta och sova på mina "tider", men igår var jag faktiskt mätt hela kvällen. Det var en mysig avslutning med jobbet för detta år.

I tisdags hade vi klä-granen-jul-mys här hemma hos oss. En tradition som vi haft i 21 år, med andra ord alla jular som vi bott här. När huset var pyttelitet och vi inte kunde duka något långbord så ville vi ändå ha en tradition hemma hos oss. Då införde vi att vi samlades hos oss någon dag före julafton för att klä granen och äta gröt. Så mysigt. Nu ses vi alla på julafton i år, men inte min fina gud/brorson Fredrik, som åker till sin pappa och familj i Åtvidaberg, så då var det ett perfekt tillfälle att träffa honom en kväll också. Så mysigt! Jag blir så varm i hjärta och själ när jag har alla dessa härliga människor omkring mig och måste nästan nypa mig i armen för att förstå att det är mina syskonbarn+respektive, föräldrar och syster. Och så min egen familj förstås. Älskar er alla så och tack för att ni finns för mig och förgyller mitt liv.

Nu ska jag sätta fart med julbestyren. Ha en toppendag! Kramar Moni

Rasmus garage!



Hej på er i snöbusvädret!

Hoppas ni haft en skön helg och inte haft för jobbigt med all snö. Vi har varit i Värmland i helgen och firat Mickes bror som fyllde 50 år förra veckan. Rasmus har övningskört både dit och hem. 70 mil blev det fram och tillbaka. Så nu har han verkligen tränat på att köra i vinterväglag. Han är jätte duktig! Är superstolt över honom. Han har ju inte samma erfarenhet som oss + är lite kaxig, men det är ju som det ska vara i den åldern. Skulle önska att han kunde lyssna lite på vad vi ger för tips bara och inte bli arg istället. Men men det är bara att bita ihop. Han är världens bästa ändå!

Festen var i alla fall kul och jubilaren var glad att vi var där. Micke hade skrivit en sång till sin bror Olle. "Mors lilla Olle" - förstås. Så bra. Handlade om Olle från hans första dag och fram till festen i lördags. Olle grät när vi sjöng för honom. En fröjd att se sin svåger så tagen av dagen. Han är inte direkt känd för att vara känslosam annars. Inte någon egentligen i Mickes familj. Jag kommer ju från världens mest känslosamma familj. Så det är verkligen två ytterligheter. Är så glad att vi åkte dit och firade honom. Vet att vi förgyllde hans dag och det känns fint.

Tanken med denna blogg var ju mer fokus på inredning och recept och jag har fotat en del när jag julfejjat hemma, men jag har problem med tekniken att få in bilderna i datorn. Hoppas det blir bättre snart. Så länge tänkte jag bjuda på en bild från i somras. Den 16 juni köpte vi en tomt till i Vidja. På tomten står ett jätte fint garage och det var därför vi köpte det. Rasmus är en mekarkille och har just nu 3 bilar, 1 epa, 2 moppar, en båt som han delar med oss och det nya tillskottet till motorparken är en snöskoter. Han har ett brinnande intresse för detta och bor man i Vidja som vi gör kan man inte bara bygga ett garage hur som helst. Så dök detta upp till försäljning. Tanken har väl alltid funnits där att vi skulle vilja köpa något till barnen och nu blev det så. Vi är så glada och Rasmus är så klart jätte glad. Visar här en bild på  min fina man utanför Rasmus garage. Vad tycker ni?

Ha det så bra och kram till er alla! Moni

Julfest med jobbet 10 december



Hej på er alla goa bloggläsare!

10 dagar kvar till julafton. Helt otroligt vad fort det går. Alla julklappar är nästan inhandlade, vårt hem ser ut som det ska inför jul, det är snö och vackert ute och första julfesterna är avklarade. I fredags hade vi julfest med jobbet. Var på Westmanska palatset på Wallingatan. Jätte trevligt! På bilden är det jag och min vackra kollega Laila. Hon är världens goaste och mysigaste tjej. Hon har ett hjärta av guld och dessutom otroligt humoristisk och vacker - både inifrån och utifrån, som ni ser. Tycker jätte mycket om henne!

I lördags hade vi den årliga "lilla julafton" med kompisgänget. Jag har fotat en del, ska försöka få in bilderna här också. Det var så mysigt och stämningsfullt. Tomten kom och barnens ögon glittrade. Vi körde pulkrace och lite andra tävlingar och så glögg i växthuset Harmonien först förstås. Min systerdotter åkte förbi när vi var där och hon sms:ade att det såg ut som en lysande snöboll, vårt fantastiska växthus. Sedan åt vi oss mätta och drack gott kvällen lång. Kvällen avslutades med 2 mammor och 3 sovande barn i soffan. Rasmus stack ut på byn. Vi andra satt och pratade och Lisa (10 år) och Viktor (6 år) lekte charader. De är ju för goa! De barn i gänget som är mest kvällspigga.

Må så gott, vi hörs snart igen! Tusen kramar Moni


Glöggmys i växthuset - Harmonien!



Hej på er!

I lördags var vi på mysiga Siggesta Gård på julmarknad. Det snöade och var kallt. Goda dofter spred sig av alla godsaker som såldes av flitiga tillverkare. Jag köpte lite blommor, godis, heminredningspyssel, fina dekorationsströssel som ser ut som snöflingor m m. Lisa köpte sig en polkagrisklubba, Micke en älgkorv och med till Rasmus köpte vi fudge. Vi fikade gott i det fantastiskt fina orangeriet. När vi var färdiga med julmarknaden kände vi att vi inte var färdiga med varandra (jag och Pillan). Så vi bestämde oss för att dricka lite glögg före middagen. Sagt och gjort; jag roddade kakor och tillbehör och Pillan lussebullar och glögg. Jag sa även till våra trevliga grannar Britt och Orvar att komma över. Så vi hade en jätte härlig stund tillsammans. Massor med tända ljus, gott och trevligt på alla sätt och vis. Enkelt och kravlöst! Tänk vad livet kan vara toppen!

Hoppas ni haft en härlig helg! 18 dagar kvar till julafton. Helt otroligt!

Må så gott! / Kramar Moni

7 år sedan taxichauffören mördades!



Idag är det 7 år sedan det fruktansvärda mordet utanför vår tomt på den stackars oskyldiga taxichauffören. Han hade 4 veckor tidigare fått sitt 5:e barn. En desperat person rånmördar denna oskyldige man i vårt lilla Vidja. Närmaste huset var vårt, där vår son Rasmus, då 10 år, var ensam hemma. Taxichauffören sökte hjälp och Rasmus gjorde så gott han kunde, men tyvärr gick inte taxichaufförens liv att rädda.

Den här dagen förändrade givetvis taxichaufförens familjs liv, men även vårt liv. Jag grät i 3 månader konstant, tror jag. Den sorg över de 5 barn som mist sin pappa, den sorg att de finns så desperata människor som tycker att det är värt att döda för sin egen vinnings skull, den enorma glädje över att Rasmus klarat det mentalt så pass bra som han gjort och den otroliga värme och kärlek alla vänner och familj runt omkring oss gav oss och sitt enorma stöd. Telefonen ringde konstant. Många dörrknackningar. Blommor i hela huset. Taxichaufförens familj kom hem till oss och ville se platsen han somnade in på och även träffa Rasmus och höra vilka ord som var hans sista, det var ju Rasmus som hade hört dem.

Så idag tänder vi ett ljus för Naser!

/ Kram Moni

http://www.expressen.se/nyheter/1.64990/rasmus-10-kampade-for-taxichaufforens-liv
http://www.tv3play.se/play/6483/jaktenpaenmordare_sasong1_avsnitt5?autostart=true


RSS 2.0