Såhär mysigt hade vi på Hannas julmarknad i lördags!



Här sitter vi inne i lilla fiket och värmer oss med gott kaffe och god smörgås och kaka. Från vänster är det: Pillans syster Hanna och hennes dotter Tilde, världens bästa Pillan och hennes fina Jonas, vännen från förr som poppat upp igen - kul - Stina och så på kanten sitter min själasyster goa Ullis Gullis!

Det var kallt om fötterna, men massor av kärlek och fina saker som värmde oss. Vad mysigt det är med jul snart, eller hur!

Kramar Moni

Mysig första advent!

Heeej!

Visst är det mysigt med all snö. Vilken julstämning redan till första advent. Det är ju inte vi Stockholmare bortskämda med. Vi har hunnit provsmaka årets jubileumsglögg med saffranssmak. Den var god. Kunde varit lite vassare saffranssmak i, men annars god. Sedan har jag hittat en ny favorit. Lakritsglögg! Jag är ju en saltlakritsfantast och lakritsglögg går mer åt saltlakrits än sötlakrits. Mums! Den lär det bli fler inköp av.

Igår var vi på Hannas julmarknad. Så mysigt! Har du varit på Hannas Trädgård som ligger på Ågestavägen? Om inte kan jag varmt rekommendera ett besök där. Det är som Rosendahl light, men de har mer prylar att shoppa. Ett sån´t ställe skulle jag kunna tänka mig att ha. Tänk att jobba i den miljön. Mmm..... Det vore ljuvligt!

Idag har Lisa haft dansuppvisning. Såååå duktiga och stolt mamma var jag verkligen. Det är så härligt med dans och musik. Svårt att sitta still när man sitter i publiken. Det är kul att se hur de utvecklas från termin till termin också. Vilka framsteg de gör!

Nu väntar middag och sedan soffmys med glögg och våra hembakta pepparkakor och saffransbullar.

Ha en jätte mysig första adventskväll! Skål och kram! / Moni

Mysigt med tidningsprenumerationer!

Visst är det härligt med mysiga tidningar speciellt såhär års när det är ruggigt och mörkt ute. Jag blir alltid så glad när det ligger en tidning i brevlådan när jag kommer hem. Då kokar jag en kopp te och sjunker ner i soffan och myser med tända ljus och min nya tidning.

Om du vill prenumerera billigt och få tips på olika tidningar är denna länk bra: www.tidningsbutiken.se. De har massor av kul tidningar och till bra priser. Jag får nyhetsmejl från dem också. Gå in och kolla där och unna dig en mysig tidning, tycker jag.

/ Kramar Moni

Mina favoritkillar!



Här är männen i mitt liv! Visst är de fina! Jag älskar dem massor! / Puss och kram till er, mina älsklingar!

Smarriga fullkornslimpor!

Fick precis förfrågan från min svägerska om jag kunde dela med mig av mitt recept till smarriga fullkornslimpor och det är klart jag gör det. Det är inte mitt eget recept, har fått det av min kompis Cattis för länge sedan. Men jag har bakat mååååånga såna limpor sedan dess. Lätt och enkelt! Inget kladd på fingrarna och behöver inte jäsa. Kan det blir bättre? Nej, jag tror inte det. Håll till godo, här kommer det: Fullkornslimpor 4 dl vetemjöl 3 dl grahamsmjöl 1 dl rågmjöl 1,5 dl havrekross 1 dl vetekli 0,5 dl linfrö 1 tsk salt 3 tsk bikarbonat Rör ihop och blandas med 6-8 dl filmjölk och 2 dl sirap. Grädda i två smorda och bröade formar i 175grader ca 55-60 minuter. Mums! Ibland blandar jag i nötter, t ex valnötter, och torkad frukt som aprikoser och fikon. Jätte gott, tycker jag! Lycka till nu, kram Moni!

Lisa på kräftskiva!

Visst är hon fin, vår lilla Lisa!

Rasmus och Lisa på Taxinge Slotts julmarknad!

I fredags, 12 november, var vi på Taxinge Slott på julmarknad. Det är en tradition som vi gjort de senaste åren tillsammans med familjen. Tyvärr följde inte Rasmus med i år. Kändes lite konstigt att gå där utan honom. Hoppas han följer med nästa år. Här är en bild på våra sötnosar när de mumsar på kanderade äpplen (som är några år gammal). Mums vad gott! Har du inte varit på Taxinges julmarknad kan jag varmt rekommendera ett besök där. Det är nu i helgen också, 18-21 november. Åk gärna i skymningen, då lyser 100 maschaller upp slottet. Fantastiskt vackert!

Utvecklingssamtal med Lisa!

Måste bara berätta. Var på skolan igår och hade utvecklingssamtal med Lisa och hennes lärare, jag och Micke. Lisa är 10 år och går i 4:e klass. Hon har fått fylla i en blankett om vad hon tycker om och inte om, vad hon är bra på och vad hon skulle vilja bli bättre på. När läraren frågar vad hon mer är bra på så rabblar hon upp övriga saker som inte står på blanketten och säger bara "jag är bra på det mesta, vet inte varför det är så, men jag bara är det". Visst är det underbart! Måtte denna känsla hålla i sig länge! Alla skulle få känna sig som 10-åringar, vad skönt det skulle vara. Ville bara dela med mig lite av vår härliga dotter Lisa. Kramar till er!

Smarrig chokladtryffeltårta!

Vill du ha ett recept på en fantastiskt god och enkel chokladtryffeltårta så kommer det här nu:

12 portioner

200 g smör
4 ägg
5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna Den här kakan blir bättre ju  mindre du rör i den, givetvis så måste allting blandas, men inte mer än så. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kakan ska ha en fast kant, men vara mjuk i mitten.

Glasyrtryffel
100 g smör
300 g mörk choklad av bästa kvalitet
2 dl grädde
1 dl socker

Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör så att chokladen smälter. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera med vackra bär och blommor. Servera gärna med vispad grädde och hallon eller jordgubbar t ex. Mums! Tårtan går alldeles utmärkt att frysa också. Lycka till!

Vår fina divan i ihopbyggnaden/dressingroom:et!



Den här underbara divanen hittade jag på Blocket efter ca 2 års letande. Inte intensivt letande, men dock letande. Helt plötsligt fanns den bara där och kostade "bara" 2 500 kr. Fick åka en sväng mot Gnesta och förbi en bit till, men det var det värt. Visst är den fin?

Goda bullar!

Har ni testat att baka vanliga bullar och fylla dem med smält smör, mörkt muscuvadosocker och hackad mörk choklad? Om inte, GÖR DET! För en chokladälskande familj som vi är så var det en riktig hit. Kan alltså varmt rekommenderas!

RSS 2.0