Amerikanska chokladmuffinsDe här muffinsen är jätte goda och enkla att baka. Receptet kommer från förpackningen till vetemjöl för några år sedan.

12-15 stora muffins

Jag brukar ha bakformar i muffinsplåten. Då blir det fin form på dem och de svämmar inte ut och viker ut bakformen. Ett litet tips!

4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk saltl
2 dl socker
1 dl kakao
100 g grovhackad mörk choklad
1 dl grovhackade valnötter (skippa dem om du eller någon du ska bjuda dem på är allergisk)
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl neutral olja

Gräddas i 200 grader i ca 2-25 minuter.

Bara lite blandade bilder hemifrån oss.....


En härlig helg på Risö tillsammans med Sofie och HenryI helgen var vi på Risö. Det är Micke och hans syskon och mammas sommarstuga. Det ligger på en ö utanför Nyköping. Helt fantastiskt vackert och skönt ställe att vara på. Vi har det ju ganska lugnt och tyst här i Vidja, men på Risö är det om möjligt ännu tystare. Det är fåglar och motorbåtar som kan störa ibland och det hör ni ju själv hur det verkar, hur mysigt som helst.

Mickes föräldrar köpte tomten 1964 och har byggt upp allt själva. Ursprungshuset är från Dalarna. 1849 står det inristat i en takbalk uppe på loftet. Huset monterades ner i Dalarna och Mickes morfar som var en händig karl hjälpte till att ta det på vintern över isen och hjälpte till att resa det tillsammans med Mickes pappa och diverse mor- och farbröder. Huset har byggts till under åren och det finns även en liten gäststuga. Hur charmigt och mysigt som helst.

På bilderna ser ni bland annat Veronicas lilla goa hund Ulf-Henry. Kallas Henry. Han är vår nya lilla ögonsten. Veronica behöver ibland hjälp med passning av Henry på helgerna när hon jobbar och det passar oss helt perfekt. Lisa har länge längtat efter en egen hund, men det är ju lite svårt att ha hund när vi jobbar på dagarna och går i skolan. Så att ha en helg-hund är den perfekta lösningen. Henry är dessutom så himla trevlig, mysig och lättsam att till och jag med smälter för honom. Har väl tyckt att hundar är söta sådär förut, men Henry har tagit plats i mitt hjärta - verkligen. Så han var med oss till Risö för första gången och fick använda sin nyinköpta flytväst också. Han blev även poppis hos Mickes syster Marie, hennes son Jesper och farmor Marianne.

Med oss denna helg hade vi också Lisas allra bästa vän, Sofie. De har känt varandra sedan de var ca 2 år. De gick på samma dagis, Magelungarna. Sofie är en go och fin tjej som vi tycker så mycket om. Och visst är hon söt också.

På en av bilderna ser ni Lisas fina fläta som faster Marie gjorde på henne. Det är inte bara flätan som är fin, utsikten också - eller hur!


Det var ett tag sedan det var påsk!

Jag vet. Men nu tänkte jag visa er lite hur vi firar påsk med våra vänner. Vi kör alltid knytis. Micke är som vanligt lekledare. En av de populäraste grenarna är ägg-jakten. 100 chokladägg göms över hela tomten och lagen får samla ihop så många som möjligt på tid. Ägg-bowling är en annan gren. Och lite annat också.

Det är en jätte mysig tradition som vi haft i alla år och det är extra roligt nu när de stora barnen också vill vara med. Och deras respektive. Det är en skatt i livet - verkligen.

Bilderna talar ganska bra för sig själva, eller hur! Kul har vi och gott äter vi. Är vädret dessutom så här härligt som det var den här påsken kan det ju inte bli bättre.

Kvällen avslutades runt eldkorgen med irish coffe. Slurp!En härlig helg har passerat....Var i torsdags på en så härlig mingelkväll på Pure & Simple, en fantastisk butik som ligger vid Mariatorget. De har kläder och heminredning. Inte så mycket saker, men butiken är så härlig och vacker. Det är en ren fröjd att bara vara i den miljön. 2 gånger om året har de mingelkvällar med levande lite soft musik, mannekänguppvisning och skumpa med tilltugg. I torsdags var jag där med Pillerillan och Ullis-Gullis. Vi fick massor med inspiration och idéer. Sedan minglade vi vidare till en bar och jag drack ett glas rött. Vilken härlig kväll. Så igår Valborgsmässoafton så försökte jag piffa mig lite sådär romantiskt som lite temat är i butiken, Pure & Simple.

Hoppas ni hade en trevlig Valborgsmässoafton. Det hade vi. Härliga vänner i härlig miljö hemma hos Pillan och Jonas.

Idag har vi varit och sett på Lisas dansuppvisning. De är sååååå duktiga och jag är världens stoltaste mamma.Här är min fina Lisa innan vi gav oss iväg till Huddinge Gymnasiet Aula.

Min kamera är ju inte den bästa, men ni får säkert en liten känsla av hur det var med härlig musik, underbara dansare och många applåder och busvisslingar. Underbart med dans och musik!

En härlig helg har passerat. Den började med en halv kompdag i fredags. Jag och Cattis hade en härlig shoppingdag på stan med god lunch på Esperanza på Drottninggatan 77. Kan varmt rekommenderas. Många härliga butiker besökte vi och Dramaten var fullpackad. Kvällen avslutades på Vapiano i Gamla stan med god mat och gott vin. Tack snälla Cattis för en härlig dag. Det gör vi om snart igen.

Imorgon är det måndag igen. Och tänk, nu är det maj. Snart är sommaren här.

Ha en skön söndagskväll!

Tusen kramar från Moni!

RSS 2.0