Jonas + Pillan = kärlek!



Så var det då gjort. Det fantastiska bröllopet när min bästis Pillan blev Jonas fru. Dagen vi längtat efter i 1 års tid, sedan Jonas friade när de var på semester i Barcelona för ganska precis 1 år sedan. Vi har längtat, förberett, planerat och fixat inför denna dag. Men oj vad allt blev bra. En liten tråkighet hände dock, min fina brorsdotter Veronica skulle vara med och servera på festen och stå i baren. Istället blev hon inlagd på sjukhus och fick operera bort blindtarmen. Det var verkligen tråkigt. Hade varit så roligt att ha henne med denna dag.

Dagen började kl 7.00. På med kläder, snabb-frulle och sedan hopp i bilen mot Skarpnäck. Där hämtade jag Karolina som skulle göra framförallt Pillan fin i håret, men även oss andra om tid blev över. Strax efter vi kom hem igen så kom Pillan och dotter Helena och så började då förvandlingen av den vackraste bruden vi någonsin skådat. Karolina hade fått en bild från Pillan hur hon ville se ut i håret. Och det blev precis likadant. Faktiskt till och med lite bättre.

När Karolina var klar med Pillan kom Sofia som sminkade Pillan. Medans hon höll på med det gjorde Karolina i ordning mig, Helena och Hanna i håret. Och tiden räckte till även för Tilde och Linn att bli fina i håret. Lite med pappa Tinos hjälp med att locka håret också.

Det var en riktig bröllopsstudio här hemma. Jag fixade iordning Lisa också i håret. Vi sminkade oss. Micke lagade lunch till oss alla. Vi fikade. Drack rosévin och hade det jätte trevligt. Så när Pillan var färdig med hår och smink var det äntligen dags att sätta på henne den fantastiska bröllopsklänningen som hon lånat av vår Bimbochef Lotta. Ojojoj, vad vacker hon är! Ni som känner mig vet ju hur lätt jag blir rörd, så gissa vad jag gjorde mest hela tiden denna dag. Rätt! Grät förstås. Glädjetårar utan dess like. Så när vi var i kyrkan gick det riktigt bra. Det var precis som om tårarna var slut för en stund och bara låg och kluckade lite i ögonvrån. Men sen på festen var de påfyllda igen och redo att börja flöda och rulla nedför mina kinder igen.



Sedan hade vi en så trevlig fest. Så härliga människor. Vackra ord.  Kul ord. Värmande ord. God mat. Många skratt. Härlig dans och lite bus förstås. Det var det bästa tänkbara bröllop man kan tänka sig. Så bra det bara kan bli blev det. Till och med vädret var bra. Det regnade på fredagen och på söndagen, men lördagen var det uppehåll och när vi åkte mot kyrkan så sprack det upp mer och mer och sedan var det klarblå himmel. Vilken tajming!



Såhär fina var jag och gubben. Vi var värdpar dagen till ära och jag var dessutom Pillans tärna. Vilken lycka!



Från och med nu är den 18 juni kärlekens dag. För det var så mycket kärlek och värme denna dag, inte bara det fantastiska brudparet som utstrålade så mycket kärlek och värme utan alla som var med och förgyllde denna dag till ett sånt fint minne, inte bara för brudparet, utan för oss alla. Tack alla härliga människor som hjälpte till att göra denna dag till en fantastisk dag.

Imorgon åker herr och fru Uhrström till Mauritsius på sin bröllopsresa i 2 veckor. Jag unnar dem verkligen en härlig semester, med massor av härliga lata stunder och att bara få rå om varandra. Det har minst sagt varit full rulle denna vår så de behöver verkligen relaxa.

Tusen kramar från mig, Moni, som också studsar omkring på små rosa moln!

Rabarberpaj - gjord på våra egna rabarber - mums!



Detta recept har jag fått av min svägerska Ann-Louise för många år sedan. Det är busenkelt!

Skär rabarbern och lägg dem i botten på pajformen (du kan ju ta vilka bär eller frukt som du vill förstås).

Smält 100 gram smör.

Blanda:
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Häll sedan över det smälta smöret och rör ihop allt. Bred ut smeten över rabarbern. Gräddas i ugn 200 grader i 20 minuter. Serveras med vaniljvisp eller vaniljglass.

Snabbt och enkelt fixat och jätte gott!

Sommar på riktigt!

Kan man säga att det är nu. Varmt och skönt, grönt och frodigt, blommor som blommar, ljust om nätterna och myggigt. Och så har det varit skolavslutning.



Stämningsfullt och vackert. Solen värmde oss när vi stod på skolgården och sjön "den blomstertid nu kommer". I klassrummets fikade vi med rulltårtebakelser och Sophien och Valeria (Lisas fröknar) delade ut diplom till alla barnen med deras egenskaper. Lisa fick för "bra på multiplikationstabellen och på att dansa".

Med oss dagen till ära hade vi Lisas bästis Johanna. Sååå mysigt! Det förgyllde vår dag lite extra.

En överraskning dök upp också. Victoria (Lisas fröken från 1:an till 3:an) och hennes lilla Ida, 9 månader. Oj, vad glada vi blev. Det blev ett riktigt kramkalas.

Efter skolan åkte vi hem och hämtade Henry från mormor och morfar och åkte ut till Tyresö Slott tillsammans med några andra familjer från klassen. Vi åt lunch och fikade. Babblade och mös i solen. Vilken härlig dag!



Titta vad fina de är, bästisarna Lisa och Johanna!


Full rulle - kanelbulle!



Hej på er!

Inte så mycket prio på bloggande nu. Det är full rulle - kanelbulle hela tiden. Och så är det ju så härligt och otroligt vackert ute att man vill ju inte sitta inne vid datorn mer än nödvändigt.

Jag har varit på Södertuna Slott på konferens med jobbet. Jätte vackert och mysigt på alla sätt och vis. Bra väder och trevliga kollegor. Åkte direkt från konferensen till min gud- och brorson Fredriks studentutspring i onsdags (var bara på skolan och hämtade Lisa först). Sedan var det kalas hemma hos honom i Trångsund eftermiddagen lång. God mat och trevliga människor. Vädret var alldeles strålande. I fredags var det min systerson Kristoffers tur att ta studenten (tur att det inte krockade). Jag och Lisa var med på utspringet i skolan och sedan var vi hemma några timmar medans studenten åkte lastbilsflak runt stan och sedan var vi hemma hos Kristoffer och Mariann i Farsta. Åter igen god mat och väldigt trevligt. Livet är en fest!

I lördags morse åkte jag, Micke, Lisa och Henry till Risö. Vi ska ha Henry i en hel vecka nu när Veronica är i Turkiet. Gissa om vi är glada! Stackars Henry hade 3 fästingar som satt fast på honom och 2 som Lisa hittade krypandes på honom, men förutom det så stormtrivs han på Risö. Och vi också.



När vi kom hem från Risö ikväll var det dags för Henry att ta sig en dusch. Visst är han söt även blöt!

3 skoldagar kvar och sedan har barnen sommarlov. Helt otroligt vad tiden går fort! Så det blir en kort vecka på jobbet även denna vecka.

Hoppas allt är bra med er och att ni njuter av vårt vackra Sverige denna fantastiska årstid!

Kramar Moni

RSS 2.0