En härlig helg på Risö tillsammans med Sofie och HenryI helgen var vi på Risö. Det är Micke och hans syskon och mammas sommarstuga. Det ligger på en ö utanför Nyköping. Helt fantastiskt vackert och skönt ställe att vara på. Vi har det ju ganska lugnt och tyst här i Vidja, men på Risö är det om möjligt ännu tystare. Det är fåglar och motorbåtar som kan störa ibland och det hör ni ju själv hur det verkar, hur mysigt som helst.

Mickes föräldrar köpte tomten 1964 och har byggt upp allt själva. Ursprungshuset är från Dalarna. 1849 står det inristat i en takbalk uppe på loftet. Huset monterades ner i Dalarna och Mickes morfar som var en händig karl hjälpte till att ta det på vintern över isen och hjälpte till att resa det tillsammans med Mickes pappa och diverse mor- och farbröder. Huset har byggts till under åren och det finns även en liten gäststuga. Hur charmigt och mysigt som helst.

På bilderna ser ni bland annat Veronicas lilla goa hund Ulf-Henry. Kallas Henry. Han är vår nya lilla ögonsten. Veronica behöver ibland hjälp med passning av Henry på helgerna när hon jobbar och det passar oss helt perfekt. Lisa har länge längtat efter en egen hund, men det är ju lite svårt att ha hund när vi jobbar på dagarna och går i skolan. Så att ha en helg-hund är den perfekta lösningen. Henry är dessutom så himla trevlig, mysig och lättsam att till och jag med smälter för honom. Har väl tyckt att hundar är söta sådär förut, men Henry har tagit plats i mitt hjärta - verkligen. Så han var med oss till Risö för första gången och fick använda sin nyinköpta flytväst också. Han blev även poppis hos Mickes syster Marie, hennes son Jesper och farmor Marianne.

Med oss denna helg hade vi också Lisas allra bästa vän, Sofie. De har känt varandra sedan de var ca 2 år. De gick på samma dagis, Magelungarna. Sofie är en go och fin tjej som vi tycker så mycket om. Och visst är hon söt också.

På en av bilderna ser ni Lisas fina fläta som faster Marie gjorde på henne. Det är inte bara flätan som är fin, utsikten också - eller hur!


Din kommentar
Postat av: Cattis

Fina bilder på tjejerna och Henry. Det är ju så underbart på denna ö, fridfullt och härligt.

2011-05-26 @ 21:03:11
Postat av: Ullis

Julefröjd! Så vackert och personligt. Det börjar klia i mina fingrar- JAG VILL JULPYNTA!!

Du är en inspirationskälla på många sätt. Kärlek till dej

2011-12-07 @ 11:00:32
URL: http://harmonien.blogg.se/
Postat av: Ullis

Tredje gången gillt!

JAG VILL JULPYNTA!! Du är en riktigt inspirationskälla på många sätt. Så fina bilder från ditt vackra och personliga hem.

All julkärlek till dej

2011-12-07 @ 15:23:55
URL: http://harmonien.blogg.se/
Postat av: Anonym

2011-12-07 @ 16:37:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0